Институт Данте Алигиери, Скопје

Курсеви 2024


УПИСИ ПРОЛЕТ 2024Пролетен семестар, онлајн курсеви по италијански јазик!УПИСИ од 22.01.24 до 09.02.24Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2024:IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)Impara la dolce lingua:Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:– стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 4 месеци 2 пати неделно по 90 мин.: 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 […]

Пролетен семестар, онлајн курсеви по италијански јазик!УПИСИ од 20.01.23 до 10.02.23 Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2023:IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)Impara la dolce lingua:Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:– стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 4 месеци 2 пати неделно по 90 мин.: 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 ден.– […]

A2, B1 – 22 febbraio 2023 B2, C1 – 22 marzo 2023 B1, B2, C1 – 21 giugno 2023 A2, B1 – 6 settembre 2023 A2, B1 – 15 novembre 2023 B2, C1, C2 – 16 novembre 2023

Есенски семестар, онлајн курсеви по италијански јазик! УПИСИ до 15.09.22 Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за есенскиот семестар во 2022: IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик) Impara la dolce lingua: Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви: – стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 2 пати неделно по 90 мин.: 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 […]

УПИСИ ЗА ИСПИТОТ ПЛИДА ПРИЈАВУВАЊЕ за ПОЛАГАЊЕ ОД 20.10.2020 ДО 31.10.2020 ПОТРЕБНО е да се ПРИЈАВИТЕ на: ladante.skopje@gmail.com и на ВАШИОТ МАИЛ ќе ДОБИЕТЕ ПРИЈАВА и УПЛАТНИЦА за УПЛАТА во ДЕНАРСКА ПРОТИВРЕДНОСТ: А1 – 35 е, A2 – 45 e, В1– 55 e, В2 – 65 e, С1 – 75 e, С2 – 85 е ИСПИТОТ се ОДРЖУВА на 18.11.2020 за А1, А2, B1 и на 19.11.2020 за В2, C1, С2 КОНТАКТ за […]

Онлајн курсеви по италијански јазик! Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2023: IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик) Impara  la  dolce lingua: Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви: – стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 4 месеци 2 пати неделно по 90 мин. 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 ден.  – индивидуални часови: […]

ЛЕТНИ КУРСЕВИ ДАНТЕ (online) Возрасни: група од 5 и повеќе слушатели од 15.06 до 15.09, 2 или 3 пати неделно во термин по договор со групата цена: 6.900 ден. (или на 3 рати по 2.300) Ученици: група од 5 и повеќе слушатели од 15.06 до 15.09, 2 или 3 пати неделно во термин по договор со групата цена: 4.800 ден. (или на 3 рати по 1.600)

УПИСИ ЗА ИСПИТОТ ПЛИДА ПРИЈАВУВАЊЕ за ПОЛАГАЊЕ ОД 20.08.2020 ДО 31.08.2020 за ПРИОРИТЕТНО БАРАЊЕ на РЕЗУЛТАТИ – ДОПЛАТА 10 ЕВРА и ПРИЈАВУВАЊЕ до 27.08.2020 ПОТРЕБНО е да се ПРИЈАВИТЕ на: ladante.skopje@gmail.com и на ВАШИОТ МАИЛ ќе ДОБИЕТЕ ПРИЈАВА и УПЛАТНИЦА за  УПЛАТА во ДЕНАРСКА ПРОТИВРЕДНОСТ: А1 – 35 е, A2 – 45 e, В1– 55 e, В2 – 65 e, С1 – 75 e, С2 – 85 е ИСПИТОТ се […]

          Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА, признаен од Советот на Европа Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, признаен за студирање и работа во Италија                          Calendario esami PLIDA 2020 Mese Livelli Data Settembre A2, B1, B2, C1 A1, C2 Mercoledì 16 Mercoledì 28             […]

ONLINE курсеви по италијански јазик! Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за есенскиот семестар во 2020: IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик) Impara  la  dolce lingua: Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви: – стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, часови 2 пати неделно по 90 мин.; 6.900 ден. или уплата на 3 рати x 2.300 ден.  – индивидуални часови: […]