Институт Данте Алигиери, Скопје

Онлајн курсеви по италијански јазик!

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2023:

IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)
Impara  la  dolce lingua:

Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:

стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 4 месеци 2 пати неделно по 90 мин. 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 ден. 

– индивидуални часови: 60 мин. – 750 ден.

– македонски за странци

Scopri  la  dolce vita!

Откриј го италијанскиот стил на живеење!

Како наш слушател добивате бесплатно членство во нашиот Институт и можете:

– да разговарате со гости од Италија (конверзациски средби)

– да ги гледате најпознатите италијански филмови (Киноклуб)

– да ја запознаете италијанската култура (работилници и културни настани)

– да ги читате италијанските класици и современите писатели (библиотека со над 2000 наслови)

– да го усовршите познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Наставата почнува на 13.02.2023

По завршување на курсот се добива Сертификат од Институтот 

Пријавување на:

e-mail: ladante.skopje@gmail.com

www.ladante.mk