Институт Данте Алигиери, Скопје

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Новости

Донација книги
На 25.01.2023 се одржа средба со членовите на Институтот Данте Алигиери од Скопје во Мултимедијалниот центар на катедрата за италијанистика при Филолошкиот Факултет „Блаж ...
ПЛИДА уписи
ПЛИДА А2 Б1 СРЕДА 22 ФЕВРУАРИ 2023 УПИСИ 01.02.2023 – 12.02.2023 ladante.skopje@gmail.com ...
УПИСИ 2023
УПИСИ 2023 Пролетен семестар, онлајн курсеви по италијански јазик! УПИСИ од 20.01.23 до 10.02.23 Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасад ...
Presidi letterari
Институтот Данте Алигиери Скопје учествуваше на средбатa “Presidi letterari” на Асоцијацијата Данте Алигиери чија цел е промоција на италијанската книга во светот. Голема ...
Градинка 13 Ноември
На покана г-ѓа Ружица Биџовска директорка на градинката 13 Ноември од Скопје по повод одбележувањето на патрониот празник, претседателот на Институтот Данте Алигиери проф ...
Италијанска кујна
И оваа година Институтот Данте Алигиери, во соработка со Амбасадата на Р. Италија и ITA- Italian Trade Agency Скопје, учествуваше во настанот посветен на Неделата на итал ...


Весник

Космикомики
Космикомики на Итало Калвино и неговата научна фантастика Патувањето низ делата на Итало Калвино доведува до откривање на фантастични и бајковити кралства. Помеѓу 1950те ...
Ацо Шопов
Поезија од Ацо Шопов објавена во Италија Реномираното римско списание „Нуови аргоменти“ неодамна објави 9 песни – избор од поезијата на Ацо Шопов, еден од основоположници ...
Струга 2022
  Италијанскиот поет Џерардо Мазучо е добитник на наградата „Мостови на Струга“ 2022, објави Фестивалот „Струшки вечери на поезијата“. Наградата се доделува во сораб ...
Нашите професори
...
Нашите професори
...
Нашите професори
...