Институт Данте Алигиери, Скопје

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Новости

Италијанска кујна
V SETTIMANA DELLA CUCINA ITALIANA NEL MONDO (23-29 NOVEMBRE 2020) Lunedi, 23 novembre inizia la V Settimana della Cucina Italiana organizzata in Macedonia del Nord che av ...
Италијански дизајн
IV Издание на манифестацијата Ден на италијанскиот дизајн во светот На 5 ноември 2020 година под покровителство на Амбасадата на Италија во Скопје и во соработка со Инсти ...
МAСТЕР ЧАС со СЕРЏО ОЛИВОТИ
Амбасадата на Италија во Скопје во соработка со Институтот „Данте Алигиери“ од Скопје по повод ДЕНОТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ДИЗАЈН ВО СВЕТОТ организира МАСТЕР ЧАС СО СЕРЏО ОЛИВ ...
ПЛИДА
УПИСИ ЗА ИСПИТОТ ПЛИДА ПРИЈАВУВАЊЕ за ПОЛАГАЊЕ ОД 20.10.2020 ДО 31.10.2020 ПОТРЕБНО е да се ПРИЈАВИТЕ на: ladante.skopje@gmail.com и на ВАШИОТ МАИЛ ќе ДОБИЕТЕ ПРИЈАВА и У ...
XX-та НЕДЕЛА
XX-та НЕДЕЛА НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ЈАЗИК ВО СВЕТОТ “Италијанскиот меѓу збор и слика: графити, илустрации, стрипови” ПРОГРАМА Понеделник 19 Октомври 17.00 часот Свечено отворањ ...
Денови на Данте
IN OCCASIONE DELLE GIORNATE DANTESCHE DI FOLIGNO LA MOSTRA “VERSO IL 2021. DANTE NELL’ARTE CONTEMPORANEA ITALIANA” Ogni anno le Giornate Dantesche di Foligno consol ...


Весник

700 ДАНТЕ
Сабота 5 септември, 20.30 часот Гробот на Данте, Плоштад Св.Франческо пренос во живо на ravennafestiv.live ИНАУГУРАЦИЈА НА ЧЕСТВУВАЊАТА за одбележување на 700 години од с ...
Награда Стрега
ФИНАЛИСТИТЕ НА НАГРАДАТА СТРЕГА 2020 НИЗ ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ НА ЧИТАТЕЛСКИОТ КРУЖОК ОД СКОПЈЕ Кружокот на читатели од Скопје со голем ентузијазам се приклучи на проектот „Данте ...
Автор ДА
Сандро Веронези – авторот на Данте Според најновите вести за проектот “Данте и наградата Стрега 2020“, Сандро Веронези со својот роман „Колибри“ (Бродот на Тезеј) е ...
Нови идеи
Нови идеи за на училиште: визири наместо маски и плексиглас помеѓу клупите Валентина Сантарпија   Визири наместо маски со цел да се задржат социјалните контакти и да ...
Еразмус
Половина од Еразмус студентите одлучија да останат во странство и покрај вирусот Антонела де Грегорио На почетокот на март 13 илјади италијански студенти и 165 илјади сту ...
Училиште
Редуциран распоред, малку наставници, доволно простор: но во септември училиштето треба да започне одново за сите   Џана Фрегонара (Il Punto | la newsletter del Corr ...