Институт Данте Алигиери, Скопје

Институтот Данте Алигиери Скопје учествуваше на средбатa “Presidi letterari” на Асоцијацијата Данте Алигиери чија цел е промоција на италијанската книга во светот. Голема благодарност до Алесандро Мази, Еуџенио Вендер и Лучила Пицоли за нивната поддршка на Институтот.