Институт Данте Алигиери, Скопје

Претседателот на Република Италија Серџо Матарела и министерот за надворешни работи Луиџи ди Мајо, ќе бидат пречекани од претседателот на Друштвото Данте Алигиери, Андреа Рикарди, за да присуствуваат на инаугурацијата на платформата Данте.глобал што ќе се одржи во седиштето на Палатата Фиренце во Рим во среда, 14 април во 11:00 часот и може да се следи во живо на www.dante.global.