Институт Данте Алигиери, Скопје

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Новости

DSC_0240
НОВА
Нова група деца кои учат италијански јазик!!! Почеток на курсевите по италијански јазик во Интернационалното училиште НОВА во Скопје, финансирани од Министерството за над ...
26677730_1966047916772628_3717845909202483713_o
УПИСИ
Курсеви за италијански јазик Светот обоен на италијански начин навистина изгледа поинаку! Нови уписи за курсеви во Институтот за италијански јазик Данте Алигиери!!! The W ...
IMG_20171122_133757
О.У.Песталоци
Неделата на италијанската кујна во светот, одбележана и во Основното училиште Ј.Х.Песталоци во Скопје, со учениците кои следат настава по италијански јазик. Им благодарим ...
IMG_20171121_131847
О.У. Кочо Рацин
Италијанскиот амбасадор, Н.Е Карло Ромео го посети часот по италијанска кујна во основното училиште Кочо Рацин во Скопје.Во оваа прилика се обнови Меморандумот за соработ ...
FB 00 IMG_20171117_203001
Заслуги
Признанија за заслуги од Институтот Данте Алигиери Рим за професорките Анастасија Ѓурчинова и Ксенија Јелен. ...
CINEFORUM 6 Vinodentro cover
Kинофорум 6
...


Весник

23517439_1899866263390794_8454936242342546733_n
КЛАУДИО МАГРИС
МАГРИС ЗА ГРАНИЦИТЕ И ИДЕНТИТЕТИТЕ Нема патување без да се поминат граници – политички, јазични, социјални, културни, психолошки, дури и оние невидливите кои делат една н ...
unnamed
ТВ
Генералниот секретар на Здружението Данте Алигиери, Алесандро Мази, учествуваше во емисијата “Уно матина“ во која зборуваше за 17-то издание Неделата на италијанскиот на ...
download
Награда Стрега
Институтот Данте Алигиери од Скопје ја имаше единствената можност и оваа година да биде избран да учествува во проектот “La Dante al premio Strega” (Данте на наградата Ст ...
download
Листа 23.05.17
Најпродавани книги оваа седмица 1 Звева Казати Модињани, Едно удирање со крилјата, Мондадори 2 АА., ВВ., Да се патува во жолто, Селериo 3 Федерико Моча, Три пати тебе, Но ...
7071-3
Листа 15.05
Најпродавани книги оваа седмица 1 АА., ВВ., Да се патува во жолто, Селерио 2 Федерико Моча, Три пати тебе, Норд 3 Звева Казати Модињани, Едно удирање со крилјата, Мондадо ...
images (2)
Бесниот Орландо
СМЕАТА НА АРИОСТО: БЕСНИОТ ОРЛАНДО ВО ПРЕВОД НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ Преводите на италијанските ремек дела во минатите векови покажуваат изненадувачки патишта на меѓулитературн ...