Институт Данте Алигиери, Скопје

Аташето за одбрана во Италијанската амбасада во Скопје, Полковник Стефано Анџони ги додели дипломите на групата вработени во Министерството за одбрана: Илир Бајрами, Емилија Ѓуриќ, Драган Кузмановски, Ирина Блажевска, Александра Трајковска и Елвин Ејуб, коишто го следеа курсот по италијански јазик финансиран одMинистерството за одбрана на Италија. Со овој курс продолжува успешната соработка на Институтот Данте Алигиери со Италијанската амбасада и Министерството за одбрана на Р.Северна Македонија.