Институт Данте Алигиери, Скопје


УПИСИ ПРОЛЕТ 2024
Пролетен семестар, онлајн курсеви по италијански јазик!
УПИСИ од 22.01.24 до 09.02.24
Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2024:
IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)
Impara la dolce lingua:
Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:
– стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, 4 месеци 2 пати неделно по 90 мин.: 7.500 ден. или на 3 рати по 2.500 ден.
– индивидуални часови: 60 мин. – 750 ден.
Scopri la dolce vita!
Откриј го италијанскиот стил на живеење!
Како наш слушател добивате бесплатно членство во нашиот Институт и можете:
– да разговарате со гости од Италија (конверзациски средби)
– да ги гледате најпознатите италијански филмови (Киноклуб)
– да ја запознаете италијанската култура (работилници и културни настани)
– да ги читате италијанските класици и современите писатели (библиотека со над 2000 наслови)
– да го усовршите познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)
Наставата почнува на 12.02.2024
По завршување на курсот се добива Сертификат од Институтот Данте Алигиери
Пријавување на:
e-mail: ladante.skopje@gmail.com

www.ladante.mk