Институт Данте Алигиери, Скопје


На 22.10.2021 во рамките на 21. Недела на италијанскиот јазик во светот од страна на Италијанскиот амбасадор Н.Е. Андреа Силвестри Орден за заслуги, „Звезда на Италија“, му беше доделена и на Ладислав Цветковски, професор на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје и претседател на Институтот „Данте Алигиери“ во Скопје, за неговите истакнати заслуги во промовирањето на културата и другата италијанска извонредност.