Институт Данте Алигиери, Скопје

Амбасадата на Италија во Скопје
во соработка со
Институтот „Данте Алигиери“ од Скопје
по повод
ДЕНОТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ДИЗАЈН ВО СВЕТОТ
организира
МАСТЕР ЧАС СО
СЕРЏО ОЛИВОТИ
„Етиката на креативноста / дизајнирање книги за деца“

Семинар
Четврток 5-ти ноември
11.15 – 12.30 часот

На 5 ноември (11.15 – 12.30), по повод Денот на италијанскиот дизајн во светот, Амбасадата на Италија во Северна Македонија организира онлајн мастер час со познатиот италијански дизајнер и илустратор проф. Серџио Оливоти. Настанот е организиран во соработка со Институтот „Данте Алигиери“ од Скопје и со техничка и логистичка поддршка на Едукативниот центар „М6“.
Настанот е достапен на три јазика (италијански, англиски и македонски).
Онлајн пријавување на следниот линк:
http://m6.edu.mk/registration-page/?event=2246