Институт Данте Алигиери, Скопје

Од средбата на Сандро Веронези со членовите на Комитетите Данте во светот. Вчера вечер во Палатата Фиренца се одржа убав настан, добро организиран. Сандро Веронези беше расположен да ги интерпретира трпеливо различните техники на своето пишување.

Sandro Veronesi riceve il Premio Dante Alighieri per l'edizione 2020 del Il Premio Strega e incontra i Presidi Letterari…

Gepostet von Società Dante Alighieri am Montag, 12. Oktober 2020