Институт Данте Алигиери, Скопје

Авторот на Данте, САНДРО ВЕРОНЕЗИ со КОЛИБРИ ја доби големата награда СТРЕГА  2020!


https://www.repubblica.it/robinson/2020/07/03/news/premio_strega_la_seconda_volta_di_sandro_veronesi-260817778/