Институт Данте Алигиери, Скопје

Во седиштето на Институтот Данте Алигиери, во пeтокот 23 ноември во 18.30 се одржа првата конверзациска средба од серијата Средби кои ги води Лучана Гуидо со нејзините гости.

IMG_20181123_194654
Нашата драга соработничка, Елизабета Мотино одржа предавање на тема “Денешното дете, утрешниот човек“. Правата на детството како основа на човечкиот развој“ кое предизвика голем интерес и дебата кај публиката.

IMG_20181123_194645dav