Институт Данте Алигиери, Скопје

Во рамките на Неделата на италијанската кујна во сите основни училишта каде се учи италијанскиот јазик, часовите беа посветени на италијанската кујна. Учениците покажаа голем интерес за оваа тема. За оваа прилика Италијанската амбасада им подари на учениците маички со натпис Да се живее италијански.IMG_0043IMG_20181121_125652

IMG_0009IMG_20181119_180030