Институт Данте Алигиери, Скопје

Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА,
признаен од Советот на Европа
Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, признаен за студирање и работа во Италија

ЕСЕНСКА СЕСИЈА 2018

УПИСИ: 12 – 23 НОЕМВРИ 2018

ИСПИТИ 2018

28 НОЕМВРИ среда
А1, А2, В1
29 НОЕМВРИ четврток
B2, С1, С2

УПЛАТА во денарска потивредност:

А1 35е, А2 45е, В1 55е, В2 65е, С1 75е, С2 85е.

ПРИЈАВУВАЊЕ:

ladante.skopje@gmail.com

тел: 075 941 276