Институт Данте Алигиери, Скопје

20180620_100730

Во училиштето НОВА во Скопје, од 18 до 22 јуни успешно се одржа летна работилница по италијански јазик и култура, во организација на Институтот Данте Аигиери и со поддршка на Италијанската амбасада. Нашите ученици од oсновно училиште уживаа учејќи повеќе за Рим, Венеција, Неапол, Помпеи и Фиренца.20180620_113508

Заедно гледавме италијански филмови, слушавме италијанска музика и подготвувавме вкусни тестенини. Исто така научивме неколку основни италиjaнски зборови и италијански гестови. Прекрасно беше! Ја сакаме Италија! По завршувањето на работилницата учениците добија сертификати. Убаво лето на сите!20180622_11491420180622_11524520180622_114716

20180620_113821