Институт Данте Алигиери, Скопје

Инспиративна средба со италијанските филмски легенди продуцентката и актерка Марина Пиперно и режисерот Луиџи Фачини.bty
Тие во среда 14 март како дел од 75 годишнината од депортирањето на македонските евреи во концентрациониот логор Треблинка, ќе се претстават со проекција на филмот Лебот на сеќавањето (Il pane della memoria). Проекцијата ќе биде во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија.bmd
Благодарност до Италијанската амбасада која го овозможи нивното доаѓање во Македонија.bmd