Институт Данте Алигиери, Скопје

Курсеви за италијански јазик

Светот обоен на италијански начин навистина изгледа поинаку! Нови уписи за курсеви во Институтот за италијански јазик Данте Алигиери!!!

The World Stained in Italian way really looks different! New courses at the Italian Language Institute Dante Alighieri!!!

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада
отвора уписи за пролетниот семестар во 2018:
IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)
Impara La dolce lingua:
Научи го италијанскиот јазик на некој од нашите курсеви:НОВО: Италијански за јуниори (11-15 год.) на 4 рати x 1750 ден.
– стандардни – (А1-Ц2) на 4 рати x 1750 ден.
– интензивни – (А1-Ц2) на 4 рати x 2500 ден.
– индивидуални – 90 мин x 900 ден, или 60 мин х 600 ден.
– македонски за странци
– тематски – (по договор)
Scopri La dolce vita!
Откриј го италијанскиот стил на живеење!
Како наш слушател добиваш бесплатно членство во нашиот Институт и можеш:
– да разговараш со гости од Италија (Конверзациски средби)
– да ги гледаш најпознатите италијански филмови (Киноклуб)
– да ја запознаваш италијанската култура (Работилници и Културни настани)
– да ги читаш италијанските класици и современите писатели (Библиотека со над 2000 наслови)
– да го усовршиш познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Уписите се отворени од 15.01.2018 до 07.02.2018
Наставата почнува од 12.02.2018
Пријави се на:
e-mail: ladante.skopje@gmail.com
тел. 075/ 941 276 (секој работен ден од 11 до 17 часот)
www.ladante.mk

Курсеви за италијански јазик

Светот обоен на италијански начин навистина изгледа поинаку! Нови уписи за курсеви во Институтот за италијански јазик Данте Алигиери!!!

The World Stained in Italian way really looks different! New courses at the Italian Language Institute Dante Alighieri!!!

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада
отвора уписи за пролетниот семестар во 2018:
IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)
Impara La dolce lingua:
Научи го италијанскиот јазик на некој од нашите курсеви:НОВО: Италијански за јуниори (11-15 год.) на 4 рати x 1750 ден.
– стандардни – (А1-Ц2) на 4 рати x 1750 ден.
– интензивни – (А1-Ц2) на 4 рати x 2500 ден.
– индивидуални – 90 мин x 900 ден, или 60 мин х 600 ден.
– македонски за странци
– тематски – (по договор)
Scopri La dolce vita!
Откриј го италијанскиот стил на живеење!
Како наш слушател добиваш бесплатно членство во нашиот Институт и можеш:
– да разговараш со гости од Италија (Конверзациски средби)
– да ги гледаш најпознатите италијански филмови (Киноклуб)
– да ја запознаваш италијанската култура (Работилници и Културни настани)
– да ги читаш италијанските класици и современите писатели (Библиотека со над 2000 наслови)
– да го усовршиш познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Уписите се отворени од 15.01.2018 до 07.02.2018
Наставата почнува од 12.02.2018
Пријави се на:
e-mail: ladante.skopje@gmail.com
тел. 075/ 941 276 (секој работен ден од 11 до 17 часот)
www.ladante.mk