Институт Данте Алигиери, Скопје

PLIDA

 

 

 

 

 

Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА,
признаен од Советот на Европа

Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, признаен за студирање и работа во Италија

                        

Calendario esami PLIDA 2020

Mese Livelli Data
Settembre

A2, B1, B2, C1

A1, C2

Mercoledì 16

Mercoledì 28

     
     
Novembre

A1, A2, B1

B2, C1, C2

Mercoledì 18 

Giovedì 19 

УПЛАТА во денарска потивредност:

А1 35е, А2 45е, В1 55е, В2 65е, С1 75е, С2 85е.

Доплата за 1, 2 или 3 дела од испитот 50е.

Термините за ПРИЈАВУВАЊЕ ќе бидат дополнително објавени на нашата веб страна.

ladante.skopje@gmail.com

тел: 075 941 276