Институт Данте Алигиери, Скопје

10357139_913704458673651_7407443135843796789_n

ONLINE курсеви по италијански јазик!

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за есенскиот семестар во 2020:

IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)
Impara  la  dolce lingua:

Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:

– стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2, часови 2 пати неделно по 90 мин.; 6.900 ден. или уплата на 3 рати x 2.300 ден. 

– индивидуални часови: 90 мин. x 900 ден. или 60 мин. х 600 ден.

– македонски за странци

Scopri  la  dolce vita!

Откриј го италијанскиот стил на живеење!

Како наш слушател добивате бесплатно членство во нашиот Институт и можете:

– да разговарате со гости од Италија (конверзациски средби)

– да ги гледате најпознатите италијански филмови (Киноклуб)

– да ја запознаете италијанската култура (работилници и културни настани)

– да ги читате италијанските класици и современите писатели (библиотека со над 2000 наслови)

– да го усовршите познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Наставата почнува на 14.09.2020

За терминот, онлајн платформата и дидактичките материјали се договараат професорите со групата. 

По завршување на курсот се добива Сертификат од Институтот 

Пријавување на:

e-mail: ladante.skopje@gmail.com

тел. 075/ 941 276 

www.ladante.mk