Istituto Dante Alighieri, Skopje

PLIDA

 

 

 

 

 

Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА,
признаен од Советот на Европа

Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, признаен за студирање и работа во Италија

ПРОЛЕТНА СЕСИЈА 2019                            

ИСПИТИ 

03 АПРИЛ среда
В1, В2, С1
22 МАЈ среда
А1, А2, С2

УПЛАТА во денарска потивредност:

А1 35е, А2 45е, В1 55е, В2 65е, С1 75е, С2 85е.

ПРИЈАВУВАЊЕ:

ladante.skopje@gmail.com

тел: 075 941 276