Институт Данте Алигиери, Скопје

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Новости

cineforum-02
Кино клуб
...
bty
Пиперно и Фачини
Инспиративна средба со италијанските филмски легенди продуцентката и актерка Марина Пиперно и режисерот Луиџи Фачини. Тие во среда 14 март како дел од 75 годишнината од д ...
DSC_0932
Книги за Нова
Донација на книги од страна на Италијанската амбасада за италијанското катче во библиотеката во училиштето Нова. Во соработка со Институтот Данте Алигиери веќе неколку го ...
download (1)
Италијански во училиштата
На 57 седница на Владата на Република Македонија беше усвоена и Информацијата за воведување на италијански јазик во основно и средно образование како можност за втор стра ...
DSC_0240
НОВА
Нова група деца кои учат италијански јазик!!! Почеток на курсевите по италијански јазик во Интернационалното училиште НОВА во Скопје, финансирани од Министерството за над ...
26677730_1966047916772628_3717845909202483713_o
УПИСИ
Курсеви за италијански јазик Светот обоен на италијански начин навистина изгледа поинаку! Нови уписи за курсеви во Институтот за италијански јазик Данте Алигиери!!! The W ...


Весник

23517439_1899866263390794_8454936242342546733_n
КЛАУДИО МАГРИС
МАГРИС ЗА ГРАНИЦИТЕ И ИДЕНТИТЕТИТЕ Нема патување без да се поминат граници – политички, јазични, социјални, културни, психолошки, дури и оние невидливите кои делат една н ...
plida
УПИСИ ПЛИДА
ИСПИТ ПЛИДА Отворени се уписите за испитите во пролетната сесија! УПИСИ: 26.03-05.04.2018 ИСПИТИ: 11 АПРИЛ Б2, Ц1 23 МАЈ А1, А2, Б1, Ц2 Сертификат за познавање на италија ...
unnamed
ТВ
Генералниот секретар на Здружението Данте Алигиери, Алесандро Мази, учествуваше во емисијата “Уно матина“ во која зборуваше за 17-то издание Неделата на италијанскиот на ...
download
Награда Стрега
Институтот Данте Алигиери од Скопје ја имаше единствената можност и оваа година да биде избран да учествува во проектот “La Dante al premio Strega” (Данте на наградата Ст ...
download
Листа 23.05.17
Најпродавани книги оваа седмица 1 Звева Казати Модињани, Едно удирање со крилјата, Мондадори 2 АА., ВВ., Да се патува во жолто, Селериo 3 Федерико Моча, Три пати тебе, Но ...
7071-3
Листа 15.05
Најпродавани книги оваа седмица 1 АА., ВВ., Да се патува во жолто, Селерио 2 Федерико Моча, Три пати тебе, Норд 3 Звева Казати Модињани, Едно удирање со крилјата, Мондадо ...