Институт Данте Алигиери, Скопје

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Новости

iscrizioni 2019-01
УПИСИ 15.01-15.02.19
            ...
invito
Кино клуб
...
dav
Средба
Во седиштето на Институтот Данте Алигиери, во пeтокот 23 ноември во 18.30 се одржа првата конверзациска средба од серијата Средби кои ги води Лучана Гуидо со нејзините го ...
IMG_0014
Кујна во училиште
Во рамките на Неделата на италијанската кујна во сите основни училишта каде се учи италијанскиот јазик, часовите беа посветени на италијанската кујна. Учениците покажаа г ...
Incontri Dante
Средби
...
plida
ПЛИДА
Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА, признаен од Советот на Европа Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, призн ...


Весник

dav
Одбрана
Аташето за одбрана во Италијанската амбасада во Скопје, Полковник Џузепе Монталто ги додели дипломите на групата вработени во Министерството за одбрана на Р.М коишто од 1 ...
02
Книги!
Драги членови, денес пристигна прекрасен подарок од Централното седиште за нашиот Комитет, 19 изданија на публикации. Благодарност од срце до Централното седиште! ...
LOGO DA
Пармиџанинo
      ...
poster
Италијанска кујна
  https://ambskopje.esteri.it/ambasciata_skopje/resource/doc/2018/11/programma_iii_scim_2018.pdf         ...
Vera Gheno invito bozza 03 (2)
Семинар
...
pillole_della_dante
Апчињата на Данте
КОНЦЕНТРАТ НА ЗНАЕЊЕ И ИДЕНТИТЕТ АВТОРСКИ ЛЕКЦИИ ЗА ЈАВНОСТ Здруженито Данте Алигиери, во рамките на новата културна програма и обновувањето на издавачките планови, започ ...