Istituto Dante Alighieri, Skopje

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за пролетниот семестар во 2020:

IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)

Impara  la  dolce lingua:

Научи го италијанскиот јазик на нашите курсеви:

– стандардни курсеви за степените од А1 до Ц2; часови 2 пати неделно по 90 мин.; уплата на 4 рати x 1750 ден. или 6.300 ден. за уплата до 29.02.20

– индивидуални: 90 мин. x 900 ден. или 60 мин. х 600 ден., по договор

– македонски за странци, по договор.

Scopri  la  dolce vita!

Откриј го италијанскиот стил на живеење!

Како наш слушател добивате бесплатно членство во нашиот Институт и можете:

– да разговарате со гости од Италија (конверзациски средби)

– да ги гледате најпознатите италијански филмови (Киноклуб)

– да ја запознаете италијанската култура (работилници и културни настани)

– да ги читате италијанските класици и современите писатели (библиотека со над 2000 наслови)

– да го усовршите познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Наставата почнува на 17.02.20 во Ристиќева палата (Плоштад) во термини од 17 до 21ч.

Пријавување на:

e-mail: ladante.skopje@gmail.com

тел. 075/ 941 276

www.ladante.mk