Istituto Dante Alighieri, Skopje

a(5)

Институтот Данте Алигиери од Скопје во соработка со Италијанската Амбасада ги отвори уписите за есенскиот семестар во 2019:

IL MONDO IN ITALIANO (Светот на италијански јазик)

Impara  la  dolce lingua:

Научи го италијанскиот јазик на некој од нашите курсеви:

– стандардни: (А1-Ц2) 4 рати x 1750 ден.

– индивидуални: 90 мин. x 900 ден, или 60 мин. х 600 ден.

– македонски за странци;

–  тематски (по договор).

НОВО: Италијански јазик за ученици од VI-IX оддeление, еднаш неделно 90 мин. (4 рати по 900 ден.)

Scopri  la  dolce vita!

Откриј го италијанскиот стил на живеење!

Како наш слушател добивате бесплатно членство во нашиот Институт и можете:

– да разговарате со гости од Италија (конверзациски средби)

– да ги гледате најпознатите италијански филмови (Киноклуб)

– да ја запознаете италијанската култура (работилници и културни настани)

– да ги читате италијанските класици и современите писатели (библиотека со над 2000 наслови)

– да го усовршите познавањето на италијанскиот јазик и култура (летни курсеви во Италија)

Уписите се во тек.

Наставата почнува на 16.09.2019

Пријави се на:

e-mail: ladante.skopje@gmail.com

тел. 075/ 941 276

www.ladante.mk