Институт Данте Алигиери, Скопје

На овогодинешниот Саем на книгата беше промовиран преводот на книгата „Преполовениот виконт“ од Итало Калвино. Извонредниот превод е на проф. Анастасија Ѓурчинова, за книгата и преводот зборуваше проф.Љиљана Узуновиќ.

sdr

dig

davdig

dig

Со ова издание, од италијански на македонски јазик вкупно се преведени десет книги од овој исклучително значаен италијански автор.