Институт Данте Алигиери, Скопје

Донација на книги од страна на Италијанската амбасада за италијанското катче во библиотеката во училиштето Нова. Во соработка со Институтот Данте Алигиери веќе неколку години се организираат курсеви по италијански јазик во ова меѓународно училиште. Соработката меѓу трите институции продолжува.

DSC_0896
DSC_0915
DSC_0929
DSC_0907
DSC_0902
DSC_0922