Институт Данте Алигиери, Скопје

PLIDA

 

 

 

 

 

Сертификат за познавање на италијанскиот јазик ПЛИДА,
признаен од Советот на Европа

Институтот “Данте Алигиери” од Скопје организира полагање за сертификатот PLIDA, признаен за студирање и работа во Италија

                        

Calendario esami PLIDA 2020

Mese Livelli Data
Marzo

A2

B1, B2, C1

Mercoledì 4 marzo

Mercoledì 25 marzo

Maggio A1, A2, C2 Mercoledì 13 maggio
Giugno B1, B2, C1 Mercoledì 10 giugno*
Novembre

A1, A2, B1

B2, C1, C2

Mercoledì 18 novembre

Giovedì 19 novembre

УПЛАТА во денарска потивредност:

А1 35е, А2 45е, В1 55е, В2 65е, С1 75е, С2 85е.

Доплата за 1, 2 или 3 дела од испитот 50е.

Термините за ПРИЈАВУВАЊЕ ќе бидат дополнително објавени на нашата веб страна.

ladante.skopje@gmail.com

тел: 075 941 276